Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z polędwicy wieprzowej z warzywami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marynata

olej rzepakowy 5 łyżek
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku 1/2 łyżeczki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1/3 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
Musztarda francuska Prymat ziarnista 1/2 łyżeczki
miód płynny 1 łyżka

szaszłyki

polędwica wieprzowa 300 gram
cebula 1 sztuka
papryka biała 1 sztuka
cukinia 1 mała sztuka

Porada

mięso przygotowuję dzień przed planowanym grillowaniem aby dobrze się zamarynowało.

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z polędwicy wieprzowej z warzywami

Mięso umyć i wysuszyć ręcznikiem papierowym,pokroić w kawałki tej samej wielkości. składniki marynaty dokładnie ze sobą wymieszać( czosnek zmiażdżyć). mięso dokładnie wymieszać w marynacie i odstawić na minimum 12 godzin. cebulę pokroić w niezbyt małe kawałki,paprykę (u mnie biała) w kostkę 2x2 cm,a cukinię (ze skórką) w półplasterki. na patyczki do szaszłyków nakładać naprzemiennie produkty. marynatą posmarować pędzelkiem warzywa. całość grillować bezpośrednio na ruszcie(bez tacki) z każdej strony(nie za długo aby mięso nie wyschło)podawać od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 05.10.2015 12:03
rewelacyjne
eliza135 27.09.2015 17:36
napewno smaczne
IwonaKa 26.09.2015 14:05
bardzo lubię takie szaszłyki
bertpvd 21.09.2015 11:31
uwielbiam takie smaki
sammakko 21.09.2015 10:22
Aromatyczne i pyszne :)
ilka01 21.09.2015 09:11
uwielbiam takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak