Sposób przygotowania

Propozycja na smakowite połączenie makaronu mezze penne tricolore z pesto wykonanym z całej pietruszki :)

PRZYGOTOWANIE:

1. Korzeń pietruszki gotujemy w lekko osolonej wodzie, a następnie studzimy.

Ziarna słonecznika prażymy na patelni i również studzimy.

Ser Mimolette ścieramy na tarce o drobnych oczkach.

2. Do rozdrabniacza dodajemy 2 ząbki czosnku, listki pietruszki i część oliwy z oliwek - miksujemy przez chwilę do momentu odpowiedniego rozdrobnienia.

Następnie dodajemy ostudzoną i pokrojoną w mniejsze kawałki pietruszkę, starty ser Mimolette, ostudzone ziarna słonecznika i pozostałą część oliwy z oliwek - miksujemy wszystko dla odpowiedniego połączenia. Pesto doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.

3. Makaron penne gotujemy al dente, odcedzamy i mieszamy z pesto mocno pietruszkowym.

Życzę smacznego! :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !