Przepis dnia II, odc. 46: Sałatka z makaronem gryczanymi kindziukiem

Przepis dnia II, odc. 46: Sałatka z makaronem gryczanymi kindziukiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • orzechy włoskie

    2 łyżki
  • makaron

    400 g, kolorowy
  • kindziuk

    100 g
  • cebula czerwona

    1 szt.
  • mix sałat

    250 g
  • pieczarki

    10 szt.
  • czosnek

    2 ząbki
  • pomidory koktajlowe (czerwone)

    8 szt.
  • olej rzepakowy

    6 łyżek
  • sól morska

  • pieprz kolorowy ziarnisty

Sos

  • sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Prymat

    1 opakowanie
  • woda

    4 łyżki
  • oliwa

    100 ml
  • musztarda delikatesowa

    1 łyżka
  • kapary całe Smak

    1 łyżka
  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia II, odc. 46: Sałatka z makaronem gryczanymi kindziukiem foto
Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy i podsmażamy pieczarki i czosnek.
Krok 2 - Przepis dnia II, odc. 46: Sałatka z makaronem gryczanymi kindziukiem foto
Do miski wsypujemy sos sałatkowy koperkowo-ziołowy, wlewamy wodę, oliwę, musztardę, posiekane kapary i trochę marynaty z kaparów. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy.
Krok 3 - Przepis dnia II, odc. 46: Sałatka z makaronem gryczanymi kindziukiem foto
Do drugiej miski wsypujemy ugotowany makaron, sałatę lodową, pomidory, czerwoną cebulę (może być lekko podsmażona). Doprawiamy wszystko pieprzem kolorowym i sola morską.
Krok 4 - Przepis dnia II, odc. 46: Sałatka z makaronem gryczanymi kindziukiem foto
Kroimy kindziuk i dodajemy do sałatki, do tego dosypujemy prażone włoskie orzechy. Na sałatkę wlewamy przygotowany sos i dokładnie mieszamy.
Krok 5 - Przepis dnia II, odc. 46: Sałatka z makaronem gryczanymi kindziukiem foto
Na koniec dodajemy ciepłe pieczarki do sałatki.
Krok 6 - Przepis dnia II, odc. 46: Sałatka z makaronem gryczanymi kindziukiem foto
Podajemy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat