Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIERŚ INDYCZA DELIKATNIE GRILLOWANA NA TACKACH

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

pierś z indyka 1 kg
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Marynata

olej rzepakowy 50 ml
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/4 łyżeczki
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sok z limetki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: PIERŚ INDYCZA DELIKATNIE GRILLOWANA NA TACKACH

Pierś z indyka pokroić na plastry o grubości około 2,5 centymetra a następnie bardzo lekko rozbić posolić i dodstawić na 10 minut.W tym czasie przygotować marynatę do miski wlać olej oraz sok z limetki dodać wszystkie rodzaje papryki czyli słodką,ostrą i wędzoną (moja wędzona papryka była średniej ostrości) oraz grubo mielony pieprz,wymieszać składniki.Do tak przygotowanej marynaty przełożyć plastry mięsa i odstawić na 4 godziny do lodówki.Na rozgrzanym grillu ustawić specjalne tacki do grillowania i ułożyć osączone z marynaty plastry mięsa.Grillować z dwóch stron przez około 10-12 minut z każdej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 05.03.2017 13:36
apetycznie wygląda
berys18 07.02.2017 14:26
bardzo smacznie wygląda
MAR3STA 18.10.2015 14:07
soczyste i smakowite mięsko
adelajda 25.09.2015 14:31
pyszne mięsko :)
paula191919 19.09.2015 14:50
wygląda na bardzo soczystą.
Janina 16.09.2015 22:06
Smaczne mięsko;)
Aannkaa82 16.09.2015 18:34
Apetyczne mięsko, nie wyglada na grillowane.
mysza75 16.09.2015 17:44
fajne i dobre mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak