Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy duszone w porach
Pora kroję w plasterki. Dodaję do klopsów i razem duszę na małym ogniu około 25 minut. Do mięsa wlewam śmietanę i duszę jeszcze przez 5 minut. Sos doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.
mięso mielone wieprzowe | 50 dag |
cebula | 1 szt |
jajko | 1 szt |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 4 łyżki |
por | 1 szt |
woda | 1,5 szkl |
mąka | 2 łyżki |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 płaska łyżka |
przyprawa uniwersalna | 2 łyżeczki |
śmietana 30% | 100 ml |
sól | |
pieprz | |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: