Szparagi z wody

Szparagi z wody

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi

    800g
  • masło

    2ł.
  • sól i cukier do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi umyć , odciąć stwardniałe dolne końce, obrać z włóknistej skórki, włożyć do zimnej wody aby nie z czerniały, następnie związać w pęczki, włożyć do wrzącej osolonej wody z dodatkiem cukru i ugotować , po ugotowaniu rozwiązać pęczki, ułożyć na półmisku polać bułka tartą z dodatkiem masła.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

EmciaPichci

22.05.2013 08:30
mmm z bułką tartą najlepsze! :3

Emiliozo

09.02.2013 10:00
już nie mogę się doczekać kiedy znowu będą szparagi

edi

16.01.2013 17:43
super zdrowe:)

agnieszka214

02.07.2012 09:15
zjadłabym

agnieszka214

02.07.2012 09:15
zjadłabym

babcia

18.03.2012 22:10
lubię

babcia

18.03.2012 22:10
lubię

Ania67

09.03.2011 13:55
uwielbiam

ElizaT

17.01.2011 00:52
lubię je

Beata73

14.09.2010 17:05
bardzo lubię szparagi i to podane w podobny sposób!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat