Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto śliwkowo-malinowe
Kroki postępowania
Na owocach z ciasta ułożyć kratkę.
mąka tortowa | 3 szkl |
żółtko jajek | 3 szt |
masło | 20 dag |
śmietana gęsta | 3-4 łyżki |
cukier puder | 15 dag |
cukier waniliowy | 2 łyżeczki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
śliwki węgierki | 1 kg ( z syropu) |
maliny świeże | 30 dag |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 4-5 łyżek |
orzechy nerkowca | 5 dag |
orzechy włoskie | 2-3 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: