Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbaska w sosie własnym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa śląska 2 laski
pomidor 1 duży
cebula biała 1 duża
Sól ziołowa jodowana Prymat
Grill przyprawa klasyczna Prymat
Przyprawa do mięs Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbaska w sosie własnym

Pomidora kroimy w większą kostkę. Cebulę obieramy i kroimy na pół. Jedną połówkę kroimy w grubą kostkę, a drugą w krążki. Dwa pętka śląskiej kiełbasy nacinamy. Ja nacinam w szachownice z obydwu stron. Na początku na rozgrzany olej na patelnie wrzucamy kiełbaskę. Gdy się przyrumieni dopiero wrzucamy pokrojone warzywa. Wszystko razem dusimy.Gdy widzimy, że pomidory puściły sok dopiero przyprawiamy podstawą jest sól ziołowa, przyprawa na grill klasyczna oraz przyprawą do mięs. Gdy cebula zmięknie i sos się zredukuje wtedy możemy podawać. Danie jest bardzo syte bez użycia mąki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 07.03.2017 10:27
pychotka, aż ślinka cieknie
Marta Ryżek-Kalkowska 15.10.2016 23:08
wygląda bardzo smacznie.
w mojej kuchni 15.09.2016 11:10
Dobre i syte danie
Jagódka77 07.09.2015 20:26
ciekawy pomysł, wart wypróbowania
kloruś 30.07.2015 22:08
chętnie bym skosztowała!
Ewelina1991 30.07.2015 19:05
wygląda pysznie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak