Sorbet malinowy na maślance

Sorbet malinowy na maślance

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maliny

    200-300 g
  • maślanka

    1/2 szkl
  • stewia

    W proszku do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Maliny przebrać i przełożyć do szczelnego pojemnika, po czym zamrozić.
Maślankę dobrze schłodzić. W blenderze umieścić zamrożone maliny, zalać maślanką, dosłodzić stewią i jak najszybciej zmiksować na kremową gęstą masę.
Podawać natychmiast po przygotowaniu.

Habibi
Bardzo prosty, szybki, niskokaloryczny deser na upalne dni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mariuszek8

14.08.2015 11:57
wygląda bardzo apetycznie

pestka

06.08.2015 08:08
świetna propozycja

Habibi

02.07.2015 18:01
Wczoraj właśnie w ten sposób radziłam sobie z ogromnym upałem ;)

gosia56

02.07.2015 11:07
super pomysł;)

ilka01

02.07.2015 09:08
uwielbiam taki sorbet

Motorek

02.07.2015 08:01
bardzo dobre

Futka

02.07.2015 05:22
Świetna propozycja na lekki deser lodowy :)

barbara11561

01.07.2015 22:38
pyszny na upalne dni :)

ewelinapac

01.07.2015 21:47
pyszne na nadchodzące upały

dom-agi

01.07.2015 21:25
Uwielbiam!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat