Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młody groszek po francusku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielony groszek 50 dag
sałata 1 główka
natka pietruszki
cebula biała 1 szt
masło 2 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
mąka 1 łyżka
woda 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Młody groszek po francusku

Wykonanie:
Groszek opłukać, włożyć do garnka, zalać wrzącą wodą z masłem. Sałatę, natkę pietruszki i pokrojoną w plastry cebulę dodać do garnka z groszkiem i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut. Wyjąć warzywa, groszek przyprawić do smaku, oprószyć mąką, zagotować i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 19.06.2015 12:39
ciekawy i smaczny przepis
Wacław 19.06.2015 10:44
pyszne danie
Anna169Hosz 19.06.2015 08:13
Fajna sałatka.
Róża1 18.06.2015 21:44
wygląda zachęcająco :-)
Joannasz3190 18.06.2015 21:40
Lekko i smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak