Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki z warzywami i żółtym serem
Wytrawne muffiny z warzywami - jak je przygotować?
Samo przygotowanie dodatków to kwestia Twoich upodobań kulinarnych. Możesz wybrać swoje ulubione warzywa lub skorzystać z mojej propozycji.
W opisie poniżej znajdziesz dokładny opis jak przygotować natomiast ciasto muffinkowe. Postępuj zgodnie z nimi, a wyjdzie puszyste i delikatne.
Kto przygotuje razem ze mną wytrawne muffiny z warzywami? Polecam!
Warzywa oczyścić paprykę, cukinię, marchewkę, seler naciowy pokroić
na małe kawałki, podusić na margarynie aż zmiękną.
Odstawić do
wystygnięcia. Oliwki pokroić w plasterki. Do miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia wymieszać. Ser zetrzeć na tarce. Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać roztopioną i zimną margarynę, przyprawy, ser oraz natkę pietruszki.
Dodać do mąki i wymieszać energicznie łyżką. Wrzucić warzywa i ponownie wymieszać aż do połączenia składników.
Formę na 12 muffinek posmarować tłuszczem, każdy dołek napełnić ciastem. Piec przez około 30 minut w temp. 190stopni ( do
chwili kiedy patyczek wbity do środka muffinki będzie suchy po wyjęciu).