Przepis dnia IV, odc. 57: Zapiekane naleśniki z kiełbasą i kapustą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • Sałatka z kapusty czerwonej z jabłkiem

  • ser żółty

    60 g
  • kiełbasa biała

    4 szt.
  • śmietana 30%

    250 ml
  • jajka

    2 szt.
  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

  • liść laurowy

  • kminek cały

  • majeranek Prymat

  • chrzan tarty

  • sól morska

Ciasto na naleśniki

  • jajka

    2 s
  • mąka

    250 g
  • mleko

    200 ml
  • olej rzepakowy

    1 łyżka
  • sól morska

  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia IV, odc. 57: Zapiekane naleśniki z kiełbasą i kapustą foto
Kapustę przekładamy do rondelka, dodajemy 2 liście laurowe, kminek, majeranek i sól morską. Gotujemy kilka minut.
Krok 2 - Przepis dnia IV, odc. 57: Zapiekane naleśniki z kiełbasą i kapustą foto
Następnie szykujemy ciasto naleśnikowe. Do miseczki wbijamy 2 jajka, odrobinę pieprzu, soli i dodajemy mąkę. Aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany dodajemy do niego jeszcze łyżkę oleju rzepakowego. Naleśniki smażymy na odrobinie oleju.
Krok 3 - Przepis dnia IV, odc. 57: Zapiekane naleśniki z kiełbasą i kapustą foto
Do gotującej się kapusty dodajemy łyżeczkę chrzanu i miksujemy całość do momentu otrzymania gładkiego kremu.
Krok 4 - Przepis dnia IV, odc. 57: Zapiekane naleśniki z kiełbasą i kapustą foto
Naleśniki smarujemy zmiksowaną kapustą, następnie układamy białą kiełbasę. Zawijamy naleśniki i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Krok 5 - Przepis dnia IV, odc. 57: Zapiekane naleśniki z kiełbasą i kapustą foto
Do miski wbijamy 2 jajka i mieszamy je ze śmietaną 30%, solą, gałka muszkatołową i tartym żółtym serem. Naleśniki zalewamy gotowym sosem i pieczemy w naczyniu żaroodpornym 30- 35 minut w 180 stopniach.
Krok 6 - Przepis dnia IV, odc. 57: Zapiekane naleśniki z kiełbasą i kapustą foto
Podajemy w całości lub krojone na mniejsze porcje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
miodunka 19.05.2015 19:38
Bardzo fajny przepis, myślę wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat