Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przepis dnia IV, odc. 57: Zapiekane naleśniki z kiełbasą i kapustą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

Sałatka z kapusty czerwonej z jabłkiem
ser żółty
60 g
kiełbasa biała
4 szt.
śmietana 30%
250 ml
jajko
2 szt.
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
Kminek cały Prymat
Sklep Prymat
Majeranek suszony Prymat
Sklep Prymat
chrzan tarty
Sklep Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Sklep Prymat

Ciasto na naleśniki

jajko
2 s
mąka
250 g
mleko
200 ml
olej rzepakowy
1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia IV, odc. 57: Zapiekane naleśniki z kiełbasą i kapustą

Kroki postępowania

1
Kapustę przekładamy do rondelka, dodajemy 2 liście laurowe, kminek, majeranek i sól morską. Gotujemy kilka minut.
Krok 1 - Przepis dnia IV, odc. 57: Zapiekane naleśniki z kiełbasą i kapustą foto
2
Następnie szykujemy ciasto naleśnikowe. Do miseczki wbijamy 2 jajka, odrobinę pieprzu, soli i dodajemy mąkę. Aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany dodajemy do niego jeszcze łyżkę oleju rzepakowego. Naleśniki smażymy na odrobinie oleju.
Krok 2 - Przepis dnia IV, odc. 57: Zapiekane naleśniki z kiełbasą i kapustą foto
3
Do gotującej się kapusty dodajemy łyżeczkę chrzanu i miksujemy całość do momentu otrzymania gładkiego kremu.
Krok 3 - Przepis dnia IV, odc. 57: Zapiekane naleśniki z kiełbasą i kapustą foto
4
Naleśniki smarujemy zmiksowaną kapustą, następnie układamy białą kiełbasę. Zawijamy naleśniki i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Krok 4 - Przepis dnia IV, odc. 57: Zapiekane naleśniki z kiełbasą i kapustą foto
5
Do miski wbijamy 2 jajka i mieszamy je ze śmietaną 30%, solą, gałka muszkatołową i tartym żółtym serem. Naleśniki zalewamy gotowym sosem i pieczemy w naczyniu żaroodpornym 30- 35 minut w 180 stopniach.
Krok 5 - Przepis dnia IV, odc. 57: Zapiekane naleśniki z kiełbasą i kapustą foto
6
Podajemy w całości lub krojone na mniejsze porcje.
Krok 6 - Przepis dnia IV, odc. 57: Zapiekane naleśniki z kiełbasą i kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miodunka 19.05.2015 19:38
Bardzo fajny przepis, myślę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak