Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podwójnie czekoladowe muffinki z truskawkami

5.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki suche

mąka tortowa 1 3/4 szklanki
cukier 3/4 szklanki
kakao 2 łyżki
sól 1 szczypta
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki

Składniki mokre

jajko 1 sztuka
mleko 1 szklanka
olej rzepakowy 1/2 szklanki

Dodatkowo

truskawki 250 gram
czekolada gorzka 70 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Podwójnie czekoladowe muffinki z truskawkami

Mąkę, kakao, proszek, sól i sodę przesiać. Dodać cukier i wymieszać. W drugiej misce ubić składniki mokre. Do składników mokrych dodać suche i krótko zmiksować. Czekoladę posiekać i dodać do ciasta. Formę do muffin wyłożyć papilotkami. Nakładać ciasto do foremek do 3/4 wysokości, na wierzchu poukładać pokrojone truskawki. Muffinki wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (dolna grzałka, bez termoobiegu) na około 25 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 06.12.2016 20:50
apetycznie wyglądają
martynkacytrynka 05.11.2016 21:03
Oooooo tak !! To jest to !
Diana Rusiłowicz 21.09.2016 01:19
Cudooowne :)
Ewa Wojtaszko 31.08.2016 16:57
mniam !
kd045 31.08.2016 12:48
super ciacha !
mirosława4 31.08.2016 12:45
smaczniutkie :)
wyattearp 31.08.2016 12:40
super wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak