Przepis i sposób przygotowania na: Podwójnie czekoladowe muffinki z truskawkami
Muffinki czekoladowe z truskawkami to prawdziwy rarytas dla miłośników słodkości. Świeże, soczyste truskawki w połączeniu z aromatyczną czekoladą tworzą niezapomniany smak. Dzięki prostocie przygotowania, możesz szybko i łatwo przygotować te pyszne muffinki w swojej kuchni. Wypróbuj ten przepis już dziś i rozkoszuj się smakiem wyśmienitych muffinek czekoladowych z truskawkami!
Mąkę, kakao, proszek, sól i sodę przesiać. Dodać cukier i wymieszać. W drugiej misce ubić składniki mokre. Do składników mokrych dodać suche i krótko zmiksować.
Czekoladę posiekać i dodać do ciasta.
Formę do muffin wyłożyć papilotkami. Nakładać ciasto do foremek do 3/4 wysokości, na wierzchu poukładać pokrojone truskawki.
Muffinki wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (dolna grzałka, bez termoobiegu) na około 25 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.