Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczne serca

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parówki cienkie 2 sztuki
jajko 2 sztuki
ser żółty 2 plasterki
pomidor 1/2 sztuki
szynka 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczne serca

Kroki postępowania

1
Parówki przekroić wzdłuż na pół, zostawiając końcówkę po jednej stronie nie przekrojoną.
Krok 1 - Jajeczne serca foto
2
Dwie końcówki połączyć razem tworząc serce, należy je spiąć wykałaczką. Podsmażyć przez chwilę na patelni.
Krok 2 - Jajeczne serca foto
3
Szynkę pokroić w kostkę, tak samo postąpić z pomidorem. Plasterki sera żółtego pokroić w cieniutkie paski.
Krok 3 - Jajeczne serca foto
4
Do środków dodać pokrojone dodatki i wbić jajko. Smażyć przez chwilę, po chwili obrócić i smażyć z drugiej strony.
Krok 4 - Jajeczne serca foto
5
Przełożyć na talerzyki i posypać poszatkowanym szczypiorkiem.
Krok 5 - Jajeczne serca foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 07.06.2015 19:46
prosty i smaczny przepis
Bernadeta1 07.06.2015 19:31
śniadanie od serca, super
Justi2401 07.06.2015 18:04
Fajny pomysł na romantyczne śniadanko do łóżka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak