Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty kiszonej z kminkiem i szczypiorkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta kiszona 0,5-1 kg
kminek 0,5 łyżeczki
marchew 1 szt
szczypiorek 4 łyżki
por 1/2 szt
cebula 1 szt
jabłko 1 szt
oliwa do skropienia
cukier szczypta
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty kiszonej z kminkiem i szczypiorkiem

Kapustę kiszoną pokroić wg. uznania.
Cebulę pokroić w kosteczkę, marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce.
Por i szczypiorek posiekać drobno.
Do składników dodać szczyptę cukru , delikatnie jeśli jest taka potrzeba dosolić i dodać świeżo mielonego pieprzu. Posypać kminkiem.
Na koniec skropić oliwą z oliwek.
Wszystko dokładnie i delikatnie wymieszać. Odstawić na chwilę aby surówka nam się przegryzła, ewentualnie doprawić do smaku.
Smacznego))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 09.06.2015 12:15
jest pyszniutka :)
Bernadeta1 05.06.2015 17:27
bardzo lubię taką
Wafelek2601 05.06.2015 12:03
Przepyszna surówka
marcia7 05.06.2015 11:24
pyszny dodatek np. do ryby w panierce

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak