Udka wyluzowane ze szparagami

Udka wyluzowane ze szparagami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

marynata

  • udka kurczaka

    4 sztuki
  • majeranek

    1/2 łyżeczki
  • sól i pieprz

    1 do smaku
  • cebula biała

    1 sztuka
  • ocet winny

    3 łyżki
  • czosnek ząbki

    1 ząbek
  • bazylia

    1/2 łyżeczki
  • oliwa

    2 łyżki

pozostałe

  • szparagi zielone

    8 sztuki
  • szparagi białe

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Udka wyluzowane ze szparagami
Udka z kurczaka przekrawam wzdłuż i wyjmuję kostki. Mięso przekładam do miski, dodaje pokrojoną cebulę, sprasowany czosnek, olej, ocet winny, sól, pieprz, bazylię, majeranek. Mięso odkładam do lodówki w marynacie na noc.
Krok 2 - Udka wyluzowane ze szparagami
Szparagi białe obieram i gotuję w osolonej wodzie pięć minut. Dodaję szparagi zielone i dalej gotuję aż będą aldente. Około 10 minut razem.
Krok 3 - Udka wyluzowane ze szparagami
Na każdym kawałku udka układa po dwie szparagi zielone i jedną białą.
Krok 4 - Udka wyluzowane ze szparagami
Ściągam je za pomocą grubej nitki w rulon. Smażę na wolnym ogniu na maśle klarowanym około 45 minut. Przed podaniem usuwam nitki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MAR3STA

15.10.2015 21:45
świetny przepis

Alex_M

15.06.2015 16:28
jaki dobry obiadek :)

Bernadeta1

28.05.2015 18:17
na pewno bardzo smaczne

Janina

28.05.2015 17:19
Świetny pomysł;)

barbara11561

28.05.2015 16:37
Bardzo smaczne roladki:)

Jadwiga/Jaga85

28.05.2015 15:58
Super! Nic dodać , nic ująć!

Kuchenka

28.05.2015 15:23
pięknie wygląda

cooked

28.05.2015 13:58
pychotki :))

gosia56

28.05.2015 13:54
Madziu super porywam kawałeczek jeszcze nigdy nic nie luzowałam ;)

Renataj

28.05.2015 13:36
Prezentują się bardzo apetycznie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat