Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta na liściach cykorii

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
mięso z kością 0,5 kg
boczek 150 dag
śliwki węgierki 10 szt
przecier pomidorowy 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
cykoria 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta na liściach cykorii

Kapustę płuczemy 2 razy i gotujemy z mięsem.
Wodę z kapusty wylewamy, kroimy a mięso odciągamy z kości i również kroimy i dodajemy do garnczka. Przyprawiamy i dodajemy liść laurowy.

Boczek kroimy w kostkę i smażymy, wrzucamy do garnczka ze śliwkami.
Dodajemy 1 łyżkę przecieru pomidorowego i przyprawy.
Dusimy jeszcze z 15 minut.

Podajemy na ciepło na liściach cykorii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 26.05.2015 15:44
fajna ta przekąska,podoba mi sie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak