Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w słodkiej papryce

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
oliwa
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w słodkiej papryce

Kroki postępowania

1
Schab umyć i dokładnie osuszyć. Natrzeć oliwą i przyprawami.
Krok 1 - Schab w słodkiej papryce foto
2
Przełożyć do woreczka do pieczenia mięsa.
Krok 2 - Schab w słodkiej papryce foto
3
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec ponad godzinę.

Krok 3 - Schab w słodkiej papryce foto
4
Na 15 minut przed końcem pieczenia rozciąć woreczek, aby mięso się ładnie zarumieniło.

Krok 4 - Schab w słodkiej papryce foto
5
Kiedy schab będzie miękki wyjąć z piekarnika i ostudzić.

Pokroić w plastry i podawać.
Krok 5 - Schab w słodkiej papryce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 23.05.2015 08:30
super mięsko
Bernadeta1 22.05.2015 11:37
pyszne mięsko
w mojej kuchni 22.05.2015 00:11
dobre mięsko
Anna169Hosz 21.05.2015 21:58
Smaczne mięsko!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak