Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z pesto rzodkiewkowo - bazyliowym
PRZYGOTOWANIE:
1. Orzechy włoskie prażymy na patelni lub w piekarniku, studzimy i rozbijamy w moździerzu.
Umyte oraz osuszone listki (bazylii i rzodkiewki) delikatnie siekamy, przekładamy do rozdrabniacza, dolewamy część oliwy z oliwek, dodajemy ząbki młodego czosnku i miksujemy dla odpowiedniego rozdrobnienia. Następnie dodajemy starty ser Cheddar, rozbite w moździerzu orzechy włoskie, dolewamy pozostałą część oliwy z oliwek, syrop z agawy i jeszcze chwilę miksujemy dla dobrego połączenia wszystkich składników.
Na sam koniec pesto doprawiamy do smaku solą i sporą ilością świeżo zmielonego, czarnego pieprzu.
2. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i mieszamy go z wcześniej przygotowanym pesto.
Życzę smacznego! :)