Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
makaron świderki
400 g (ugotowany al dente) -
olej rzepakowy
(do smażenia) -
cebula
1 szt. (pokrojona w kostkę) -
czosnek
2 ząbki (plastry) -
pieczarki
8 szt. (obrane, plastry) -
pomidorki koktajlowe
5 szt. (pokrojonych) -
ser pleśniowy
100 g -
wino białe wytrawne
100 ml -
śmietana kremówka
300 ml -
pomidory suszone Smak
2 łyżki -
kapary całe Smak
1 łyżeczka -
ser żółty
4 łyżki (tarty) -
bazylia
1/2 łyżeczki -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
tymianek
-
Papryka ostra mielona Prymat
-
bazylia świeża
kilka listków (do dekoracji)
Sposób przygotowania
Kroki postępowania








Do przepisu proponujemy użyć sera pleśniowego np. typu Lazur lub Rokpol.![]()
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się