Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Porowa przekąska

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 50 dag
papryka czerwona
papryka żółta
sok z cytryny 3 łyżki
oliwa 4 lyżki
cukier
ser owczy 15 dag
jogurt naturalny 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
oliwki czarne 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Porowa przekąska

Pory oczyścić, pokroić w talarki. Wrzucić na osolony wrzątek i gotować 2 minuty. Odcedzić na sicie, przelać zimną wodą, aby zatrzymać proces gotowania, osączyć. Papryki pokroić w paski, Sok z cytryny wymieszać z oliwą. Przyprawić sola, pieprzem i cukrem. Zalać przygotowane warzywa, wymieszać. Ser pokroić w kostkę, wymieszać z jogurtem. Oprószyć pieprzem. Plasterki czosnku przysmażyć na oleju. Wyjąć. W pucharkach okładać warstwami warzywa i ser z jogurtem. Całość posypać oliwkami i czosnkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak