Przepis i sposób przygotowania na: Mini Pavlova
2. Bezy piecz w nagrzanym do 150 stopni C piekarniku, najpierw 30 minut a potem zmniejsz do 100 st. C i susz bezy przez 2 godziny.
3. W międzyczasie przygotuj garnuszek z grubym dnem, wlej śmietankę i wrzuć połamaną czekoladę. Podgrzej, cały czas mieszając, by się nie przypaliło. Po lekkim przestudzeniu wstaw do lodówki, by krem się całkowicie schłodził.
4. Morele przekrój na pół. Na patelnię wrzuć masło i syrop z agawy, dodaj morele. Przesmaż je z każdej strony.
5. Po schłodzeniu krem należy porządnie ubić, wtedy zgęstnieje. Ja się pospieszyłam i krem nie był dobrze schłodzony i dlatego jest w formie bardziej płynnej.
6. Bezę połóż na talerz, obłóż kremem lub polej sosem (kiedy się pospieszysz i nie uda ci się ubić kremu) i udekoruj morelami i malinami.