Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z cieciorki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciecierzyca 2 szklanki
oliwa 3 łyżki
oliwa z suszonych pomidorów
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z cieciorki

Kroki postępowania

1
Cieciorkę opłukać i na noc namoczyć w wodzie. Na drugi dzień ugotować aż będzie miękka. .

Krok 1 - Pasta z cieciorki foto
2
Na sitku przepłukać zimną wodą i przełożyć do blendera
Krok 2 - Pasta z cieciorki foto
3
Dodać do niej oliwę i przyprawy, zmiksować na papkę, jeśli będzie za gęsta to dodać więcej oliwy.

Krok 3 - Pasta z cieciorki foto
4
Natkę poszatkować i dodać do pasty, wymieszać składniki łyżeczką.
Krok 4 - Pasta z cieciorki foto
5
Pastę posmarować na chleb.
Krok 5 - Pasta z cieciorki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 05.05.2015 20:30
smaczna propozycja
Róża1 05.05.2015 09:56
fajny pomysł !!!!
gosia56 05.05.2015 09:52
bardzo lubię taką pastę;)
Kuchareczekjeden 05.05.2015 09:05
podoba mi się
zabcia117 05.05.2015 07:00
Świetny przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak