Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczany eintopf

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 5 szt.
por 1 szt.
ziemniaki 4 szt
marchewka 2 szt
bulion warzywny 2 szklanki (może być z kostki)
Kminek cały Prymat 1 łyżeczka
boczek wędzony 10 dag
jogurt naturalny 1 szklanka
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczany eintopf

Wykonanie:
Buraki, ziemniaki, pora i marchewkę umyć, obrać i pokroić. Bulion zagotować z kminkiem i liściem laurowym, włożyć warzywa i gotować przez 15 minut, następnie przyprawić solą i pieprzem do smaku. Dodać pokrojony boczek i gotować jeszcze 10 minut. Jogurt posolić, wymieszać sokiem z cytryny i zmiażdżonym czosnkiem. Eintopf rozlać na talerze , polać jogurtem i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 24.04.2015 18:21
ciekawe to :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak