Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka fasolka szparagowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 0,5 kg
sezam czarny 1 łyźeczka
sezam czarny 1 łyżeczka
sos sojowy 1 łyźeczka
sól do smaku
czosnek 2 ząbki

Porada

Taka fasolka jest bardzo zdrowa, a do tego szybka w przygotowaniu. Dobra zarówno do mięs jak i bez dodatków.

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka fasolka szparagowa

Fasolkę myjemy i obcinamy końce.Gotujemy na parze, ale żeby nie była zbyt miękka. Po ugotowaniu kroimy ją na mniejsze kawałki i przyprawiamy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sosem sojowym i solą. na suchej patelni lekko podgrzewamy ziarna sezamu, a następnie posypujemy fasolkę. Można równieź dodać łyżeczkę oliwy z oliwek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak