Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowy tort z kremem budyniowym
dodawać stopniowo żółtka oraz olej i wodę, wymieszać. Następnie
dodawać porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao.
Wszystko delikatnie połączyć.
Ciasto wylać na tortownicę o średnicy 24-26 cm. Biszkopt upiec w
temp.170 stopni, przez 45 minut
Po upieczeniu zimny biszkopt przekroić na 3 krążki.
Każdy krążek nasączyć ponczem, przełożyć kremem,również boki
tortu posmarować kremem. Wierz tortu polać
polewą czekoladową.Schłodzić w lodówce
Poncz: Kawę rozpuścić w pól szklanki letniej przegotowanej ciepłej
wody, dodać wódkę.
Krem: Z żółtek,mąk,mleka,budyniu,cukru ugotować budyń. Wystudzić zmiksować z masłem.