Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony filet z łososia z limonką i koprem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 2 sztuki
limonka 1 sztuka
masło 1 łyżeczka
koper świeży 1 pęczek
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat do smaku
estragon 2 szczypty
folia aluminiowa

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony filet z łososia z limonką i koprem

Kroki postępowania

1
filet myjemy i osuszamy, nastawiamy piekarnik na 200 stopni,
łososia nacinamy jak na zdjęciu delikatnie robiąc kieszonki na plasterki limonki. W kieszonki i na wierzch wsmarowujemy estragon, koper, sól i pieprz. Wkładamy plasterki limonki. Folię aluminową smarujemy masłem i kładziemy nań rybkę. Zawijamy jak kanapkę
Krok 1 - Pieczony filet z łososia z limonką i koprem foto
2
Wkładamy do piekarnika na 15-20minut. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i rozwijamy z folii, nakładamy na talerz - można użyć termoobiegu ale wtedy zmniejszamy temp do 180stopni i max 15 minut.
Krok 2 - Pieczony filet z łososia z limonką i koprem foto
3
Do łososia idealnie pasują ziemniaczki i sałatka z rukoly - na zdjęciu rukola, ocet balsamiczny figowy, kilka kropel oliwy z oliwek, prażony słonecznik i pomidorki koktajlowe. Smacznego!
Krok 3 - Pieczony filet z łososia z limonką i koprem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

basiazet 13.12.2016 19:07
kolorowo i smacznie
idealme 09.04.2015 23:36
polecam wszystkim

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak