Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GULASZ Z KURCZAKA I PIECZONEJ DYNI

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 0,5 kg
miąższ z dyni 1 kg
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
marchew 2 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat
tymianek
seler korzeniowy 1/4 szt
pietruszka 1 szt
sól i pieprz
Ziele angielskie całe Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat
ząbki czosnku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: GULASZ Z KURCZAKA I PIECZONEJ DYNI

Kroki postępowania

1
1/ Dynie oprószyć solą, pieprzem ziołami oraz tymiankiem. Skropić olejem i wyłożyć na blachę. Piec do miękkości.
Krok 1 - GULASZ Z KURCZAKA I PIECZONEJ DYNI  foto
2
2/ Filet z kurczaka pokroić w kostkę (tak na jeden kęs), cebulę również pokroić w kostkę i podsmażyć z mięsem o raz przyprawami do odparowania wody. Do garnka wlać szklankę wody, wrzucić pokrojone i obrane- marchewkę, pietruszkę i seler, chwilę gotować.
Krok 2 - GULASZ Z KURCZAKA I PIECZONEJ DYNI  foto
3
3/ Do gotujących się warzyw dodać przyprawę do gulaszu, chili, sól, pieprz, pokrojoną w kostkę paprykę, podsmażone mięso i czosnek pokrojony w plasterki. Gdy warzywa i mięso będą miękkie, na koniec dodać pieczoną dynię. Całość dokładnie wymieszać, jeszcze chwilkę poddusić i przyprawić solą i pieprzem. Przed podaniem posypać zieleniną. Podawać z kaszą kuskus lub ryżem.
Krok 3 - GULASZ Z KURCZAKA I PIECZONEJ DYNI  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 31.03.2015 17:10
bardzo ciekawy przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak