Chłodnik porzeczkowy

Chłodnik porzeczkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czerwone porzeczki

    50 dkg
  • miód

    1/2 szklanki
  • masło

    4 dkg
  • mąka

    40 dkg
  • kremówka

    1 szklanka
  • wino czerwone wytrawne

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porzeczki przebrać, umyć i utrzeć przez sito. Dokładnie wymieszać je z czerwonym winem oraz miodem. W rondelku rozgrzać masło. Oprószyć je mąką i zasmażyć. Mieszając trzepaczką, po trochu dolewać wino z porzeczkami i miodem. Gotować kilka minut stale mieszając. Zupę schłodzić i dodać do niej ubitą śmietanę. Udekorować porzeczkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

PaniMISIOWA

07.12.2010 16:46
bardzo ciekawe ujęcie tematu chłodników :-)

iwa643

29.08.2010 19:03
ciekawy

Agnieszka191

26.08.2010 21:46
czasem warto zrobic

pauluna

26.08.2010 20:52
nie przepadam za chlodnikami

pauluna

26.08.2010 20:52
nie przepadam za chlodnikami

plocia

17.08.2010 22:16
w sam raz na te letnie skoki temperatur

Margo1

13.08.2010 23:00
Również lubię chłodniki

RenataZ-et

13.08.2010 07:38
Lubię chłodniki, idealnie sprawdzają się w letnie upały.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat