barszczyk ukraiński

barszczyk ukraiński

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    500 g
  • buraki ćwikłowe

    1 szt.
  • pomidor

    2 szt.
  • smalec

    2 łyzki
  • ocet

    1 łyzka
  • cebula

    2 szt.
  • marchew

    1 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • cukier

    1 łyżeczka
  • kwaśna śmietana

    200 g
  • liść laurowy

    3 szt
  • pieprz czarny ziarnisty

    5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Mieso ugotowac wyjąc z wywaru, pokroic w kostke.Na patelni rozgrzac smalec dodac startego buraka i pokrojone pomidory..Skropic octem.Dusic 5minut.Na 2ej patelni na masle ,podsmazyc posiekana cebule i starta marchew..Do wywaru wrzucic posiekana kapuste i pokrojone w kostke ziemniaki.Gotowac 15min.Dodac uduszone i podsmazone warzywa ,zmiazdzony czosnek ,liscie laurowe i ziarna pieprzu.Gotowac 10min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marenka

17.08.2010 14:32
Bardzo smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat