Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z mascarpone i truskawkami.
2.Następnie dodajemy żółtka i wodę,chwilę ubijamy.Na koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy.
3. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia,o wymiarach 24 cm x 35 cm.Pieczemy około 20 minut w temperaturze 170 stopni.
4.Upieczony biszkopt zdejmujemy z papieru i gorący zawijamy w ściereczkę.Studzimy.
5.Truskawki,płuczemy,osuszamy i usuwamy szypułki. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody i studzimy.
6.Truskawki miksujemy,dodajemy serek,cukier do smaku i żelatynę,dokładnie miksujemy.Odstawiamy do lekkiego stężenia.
7.Tężejącą masę wykładamy na biszkopt i delikatnie zwijamy.Wstawiamy do lodówki do stężenia na kilka godzin.
8.Gotową roladę kroimy w plastry i oprószamy cukrem pudrem.