Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pomidorowy do gołąbków lub pulpetów

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 0,5 litra
kostka rosołowa 1 szt.
koncentrat pomidorowy 3-4 łyżeczki
mąka 3-4 łyżeczki
śmietana 2-3 łyżeczki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pomidorowy do gołąbków lub pulpetów

Z wody i kostki rosołowej przygotowujemy bulion. Do bulionu dodajemy koncentrat pomidorowy, a następnie zagęszczamy mąką rozrobioną w zimnej wodzie. Dodajemy śmietanę i doprawiamy ewentualnie do smaku. Na koniec dodajemy masło, mieszamy aż się rozpuści

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 24.02.2015 20:31
Sos jest pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak