Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z ryby wędzonej i kaszy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba wędzona 500 g
kasza jęczmienna 250 g
cebula 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz

Porada

Do kotletów nadaje się praktycznie każda ryba wędzona

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z ryby wędzonej i kaszy

Kaszę zalać wrzącą wodą ok 750ml.,dodać łyżkę oleju i gotować powoli pod przykryciem.Ugotowaną wystudzić
Cebulę obrać i pokroić w kostkę ,następnie podsmażyć na oleju.
Rybę wędzoną obrać ze skóry i ości i zmielić razem z kaszą przez maszynkę.
Następnie do zmielonej masy dodać cebulkę ,jajko,sól i pieprz i masę dobrze wyrobić,z masy formować kotlety ,obtaczać w bułce i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 03.10.2016 00:00
Ciekawe jaki jest smak
Jagódka77 05.04.2015 21:16
nigdy nie jadlam takich kotletow ciekawe jak smakuja
Bernadeta1 24.02.2015 18:48
ciekawe połączenie tak jeszcze nie jadłam
Luki 24.02.2015 17:28
ciekawe połączenie
Stenka 24.02.2015 15:44
takich jeszcze nie jadłam
idealme 24.02.2015 15:21
Smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak