Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

drożdże 10 g.
cukier 1 łyżka
mleko 0,5 szklanki
mąka 300 g.
sól szczypta
jajko 1
sok z cytryny 0,5 łyżki
olej 0,5 łyżki
masło 30 g.

dodatkowo

masło 20 g
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki

Kroki postępowania

1
Składniki na ciasto połączyć ze sobą. Odstawić do wyrośnięcia.
Krok 1 - Rogaliki foto
2
Masło roztopić.
Krok 2 - Rogaliki foto
3
Ciasto rozwałkować na koło. Kroć na 8 części. Każdą z części smarować roztopionym masłem. Zwijać rogaliki.
Krok 3 - Rogaliki foto
4
Każdy rogaliki posmarować jajkiem. Piec w 200 stopniach przez około 20 minut.
Krok 4 - Rogaliki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak