Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z zielonym groszkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
groszek konserwowy 1 puszka
cebula 1 sztuka
masło klarowane 2 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat
kumin
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
kolendra

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z zielonym groszkiem




Ryż ugotować w 350 ml wody.
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Na koniec dodać kumin i curry w ilościach jakie lubimy.
Połączyć ryż z cebulą i groszkiem, doprawić solą. Wymieszać i na chwilę przykryć. Kolendrę posiekać, dodać do ryżu i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 18.02.2015 13:57
Fajne połączenie i ładnie wygląda :)
2milutka 18.02.2015 11:22
lekkie i smaczne
Kuchenka 18.02.2015 10:18
apetycznie :)
Adamorek 18.02.2015 00:00
dobry dodatek do mięs

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak