Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z tuńczykiem i pomidorkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 300 g
tuńczyk kawałki w oleju 100 g
pomidorki koktajlowe 1 opakowanie
cebula biała 1 sztuka
wino białe wytrawne 1/2 szklanki
przecier pomidorowy 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z tuńczykiem i pomidorkami

1.Na patelni rozgrzewamy olej. Cebulę obieramy, myjemy, kroimy w kosteczkę i wrzucamy na patelnie razem z natką pietruszki. Kiedy cebula się zarumieni zalewamy ją winem. W tym czasie pomidorki przekrawamy na pół, a tuńczyka odsączamy z oleju.
2. Kiedy wino częściowo odparuje dodajemy przecier i wrzucamy pomidorki i tuńczyka.
3. Gotujemy makaron w osolonej wodzie.
4. Powstały sos na patelni doprawiamy i dodajemy makaron. Całość dokładnie mieszamy i od razu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 09.03.2015 12:32
Super propozycja
Ankha 10.02.2015 21:16
Smakowite kąski nam podsuwasz :)
monika141 08.02.2015 18:05
pyszny obiadek
jagoda5913 07.02.2015 09:52
Szybki i łatwy przepis
RenataZ-et 06.02.2015 21:33
idealne połączenie
Grazyna0211 06.02.2015 20:07
smaczne danie
cooked 06.02.2015 19:25
to musi być pycha!
molanka 06.02.2015 19:14
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak