Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do mięs

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ząbek czosnku 1 większy
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat wg uznania
sól wg uznania
ocet winny 1 łyżka
ocet balsamiczny 1.5 łyżeczki
woda 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do mięs

Czosnek kroimy w drobną kostkę. Następnie dodajemy czosnek do miseczki dodajemy ocet winny oraz oraz ocet balsamiczny plus wodę. Dodajemy przyprawy bazylię oraz sól oraz pieprz. Następnie wstawiamy do lodówki na całą noc by marynata przeszła przyprawami i czosnkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak