Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowana cebula

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza gryczana 4 łyżek
cebule 3 sztuki
czosnek ząbki 1 ząbek
seler konserwowy 2 łyżki
szynka 4 plasterki
ziemniaki ugotowane 2 średnie
cukinie małe 15 dag
olej
sól wg uznania
Pieprz czarny mielony Prymat wg uznania
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowana cebula

Cebulę obrać i przekroić na pół następnie wydrożamy pozostawiając ostatnią powłokę opruszamy je solą i odstawić resztę następnie posiekać. Cebulkę troszkę podsmażyć. Następnie łódki z cebuli wypełniamy pokrojonymi warzywami (ziemniaki i cukinię najpier troszkę trzeba podgotować) pózniej kroimyw kostę ziemniakami, cukinią dodać ugotowaną kaszę seler ,następnie pokroić szynkę w kostkę i również dodać następnie czosnek ścieramy na tarce i dodajemy do naszych łodeczek ,pózniej polewamy łódki olejem i kładziemy je na blasze najpierw smarujemy blache masłem. Do rozgrzanego piekarnika wkładamy łódeczki z cebuli i pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamil 29.01.2015 16:59
Uwielbiam wszystko co z cebuli i czosnku :)
Maridka19 29.01.2015 14:56
Tak smak jest wspaniały i w dodatku koszt jest niski przygotowania a to moja własna propozycja podania farszu ;)
Cynamonka 29.01.2015 14:54
bardzo modne danie ostatnio :) już parę razy spotkałam się z tak podawanymi cebulami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak