Przepis i sposób przygotowania na: Indyjskie smaki, czyli krem z kalafiora z pestkami dyni :)
Kroki postępowania
SMACZNEGO!
wywar warzywny | 1 l |
kalafior | 350 g |
ziemniaki | 3 szt |
cebula | 1 szt |
czosnek | 1 ząbek |
Kurkuma mielona Prymat | 1/2 łyżeczki |
Przyprawa curry orientalna Prymat | 1 łyżeczka |
Imbir mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
chili | 1/3 łyżeczki |
cynamon | 1/2 łyżeczki |
sól do smaku | |
pieprz | do smaku |
pestki dyni | 1-2 garści |
oliwa | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: