zielona zupa

zielona zupa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pęczek włoszczyzny

  • brokuł

    kilka różyczek
  • fasolka szparagowa

    1-2 garście
  • zielony gorszek

    1/2 puszki
  • sól i pieprz

  • masło

    1 łyżki
  • ser gorgonzola

  • śmietana do zabielenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Włoszczyznę zalać wrzątkiem i ugotować na niej wywar następnie przecedzić. Dodać brokuła, fasolkę i zielony groszek oraz masło. Gotować do miękkości. następnie doprawić do smaku i całość miksujemy na jednolitą papkę. Dodajemy trochę śmietany. Już na talerzu posypujemy serem gorgonzola.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Smakosz6

08.11.2011 12:08
mniam

Smakosz6

08.11.2011 12:08
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat