Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzik z pieczarkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie w oleju 4 sztuki
cebula 1 sztuka
pieczarki 5 sztuk
masło 1 łyżka
sos pomidorowy 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzik z pieczarkami

Cebulę pokroić w piórka, a pieczarki w kosteczkę i wszystko razem podsmażyć na maśle do podsmażonych pieczarek i cebuli dodać sos pomidorowy i doprawić na dość pikantnie solą, pieprzem i chili, odstawić do wystudzenia.Śledzie pokroić w paseczki około 1,5 cm szerokości i dodać do zimnej cebuli, wymieszać i odstawić do lodówki na minimum 24 godziny, aby wszystkie smaki się połączyły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 14.01.2015 13:40
bardzo ładne i bardzo apetyczne
Katarzyna59 13.01.2015 18:40
przepyszny,
Skotka 13.01.2015 14:08
smaczne śledziki:))
Wiesława1 13.01.2015 13:54
śledziki oj tak..pyszne
jasiek 13.01.2015 13:41
ładnie się prezentuje
Mniam 13.01.2015 11:28
Smaczne śledziki.
gosia56 13.01.2015 09:38
na pewno pyszne
IZABELA29 13.01.2015 09:15
fajne danie - przystawka
Babeczka35 13.01.2015 08:59
Super pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak