Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 1 kg
pietruszka 3 sztuki
seler korzeniowy 1 sztuka
cebula 1 kg
koncentrat pomidorowy 200 gram
sok z jednej cytryny
woda 0,5 szklanki
olej 2 łyżki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 5 sztuk
filety rybne 2 kg
mąka
sól i pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Filety rybne posolić, popieprzyć, obtoczyć w mącę i usmażyć.
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Marchew, pietruszkę oraz seler obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Starte warzywa razem z przyprawami (liść laurowy, ziele angielskie, pieprz cały) dodać do cebuli i podlać wodą - dusić pod przykryciem ok 15 min. Następnie dodać koncentrat pomidorowy oraz sok z cytryny, doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość gotować 10 min.
Na spodzie naczynia położyć warstwę warzyw na nie ułożyć rybę i znowu warzywa.
Rybę po grecku można podawać na zimno lub ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 03.01.2015 21:26
Pyszności:)
Katarzyna59 03.01.2015 20:08
smaczna rybka
irenka 03.01.2015 19:59
pycha,uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak