Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koreczki śledziowe karnawałowe

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

płaty śledziowe solone 1 kg
korniszony 5 sztuk
papryka konserwowa 1 słoiczek
grzybki marynowane 1 słoiczek

marynata

woda 4 szklanki
ocet 10 % 1 szklanka
cebula 4 cebule
ziele angielskie 10 sztuk
cukier 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Koreczki śledziowe karnawałowe

Do garnka wlewam wodę, dodaję, ocet, pokrojoną cebulkę w krążki, ziele angielskie, liście laurowe,cukier. Zalewę gotuje około pięć minut żeby cebula była miękka. Odstawiam do przestygnięcia

Śledzie mocze w zimnej wodzie 12 godzin.Śledzie odsączam na sitku. Na każdy płat śledzia układam krążki cebulki z zalewy, kawałek papryki, korniszon, plaster marchewki, pół grzybka. Zwijam i spinam wykałaczkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 02.01.2015 20:19
tradycyjna smaczna przekąska
Wiktoria29 02.01.2015 16:00
pyszna ozdoba stołu
Agata3 02.01.2015 15:05
znakomite przekąski :)
Renataj 02.01.2015 14:57
Bardzo oryginalnie podane:)
gosia56 02.01.2015 10:32
fajne takie rolmopsy;)
Alex_M 02.01.2015 08:48
świetna przekąska :)
adelajda 02.01.2015 08:29
Dużo mają w środku !
Mniam 02.01.2015 00:05
Bardzo lubię śledzie, a Twoje wyglądają wspaniale!
Malinka 01.01.2015 22:07
Bardzo fajne te koreczki!
Sroczka 01.01.2015 21:22
Ale pyszne rybne koreczki, zjadłabym.
kasiaw 01.01.2015 21:01
super się prezentują i pewnie też świetnie smakują
VioletoweKucharzenie 01.01.2015 20:50
idealna przekąska
marcia7 01.01.2015 20:29
bardzo kolorowe
Kuchnia Marty 01.01.2015 20:24
super przystaweczka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak