Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron fettuccini z wędzonym kurczakiem i boczkiem w sosie szpinakowo serowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron fettuccini 250 gram
oliwa 1 łyżka
boczek wędzony 300 gram
udka wędzone 2 sztuki
szpinak świeży 250 gram
cebula 2 sztuki
ser pleśniowy typu gorgonzola 100 gram
serek topiony 100 gram
śmietana 12% 250 gram
sól do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron fettuccini z wędzonym kurczakiem i boczkiem w sosie szpinakowo serowym

Makaron ugotować al dente.
Boczek oraz udka wędzone pokroić w paseczki i podsmażyć na oliwie (ok. 5 min). Dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz szpinak - całość smażyć ok. 10 min.
Śmietankę podgrzać, dodać ser pleśniowy typu gorgonzola oraz serek topiony.
Lekko wszystko zagotować, cały czas mieszając aby sery się roztopiły.
Do gotowego sosu dodać wcześniej usmażone składniki.
Doprawić pieprzem kolorowym, ziołami oraz solą do smaku i dusić ok. 5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 11.12.2014 14:32
smaczne danie
Ola1984 11.12.2014 08:07
Zdecydowanie moje smaki. Pyszne danie.
w mojej kuchni 09.12.2014 20:58
pyszne danie do zjedzenia..
Kuchnia Marty 09.12.2014 19:35
Pięknie podane i bardzo smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak