Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
makaron gryczany
500 g -
mięso mielone wołowo-wieprzowe
500 g -
ser bursztyn tarty
4 łyżki -
olej rzepakowy
-
cebula
1 szt. -
czosnek
1 ząbek -
seler naciowy
2 szt. -
marchewka
1 szt. -
boczek wędzony
100 g -
wino białe wytrawne
1 szklanka -
przecier pomidorowy
4 łyżki -
kapary całe Smak
1 łyżka -
rosół z kury Kucharek
1 szklanka -
pomidory pelati
400 g -
bazylia
4 gałązki -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
-
Papryka ostra mielona Prymat
Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia II, odc. 32: Makaron z sosem mięsnym i kaparami
Kroki postępowania




Komentarze (0)