Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa meksykańska

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 50 dag
kukurydza w puszce 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
cebula 1 sztuka
papryka mielona 1 opakowanie
bulion warzywny 1 kostka
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 4 kulki
sól do smaku
zielona pietruszka 0.5 pęczka

Porada

Można dodać troszkę chili jak ktoś lubi

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa meksykańska

Zawartość puszek wraz z wodą wlać do dużego garnka .Dolewamy ok.0.75 l wody i dodajemy kostki do smaku , sól pieprz, ziele angielskie ,liść laurowy oraz pół opakowania papryki słodkiej.Gotujemy na małym ogniu.Mięso mielone podpiekamy na patelni wraz z całym opakowaniem przyprawy meksykańskiej.Dodajemy posiekaną cebulkę i smażymy kilka minut.Następnie dodajemy pokrojoną drobno papryczkę i dalej smażymy do miękkości warzywek .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 15.12.2014 19:31
ciekawa zupa
Michał2 04.12.2014 17:25
dobre jedzenie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak