Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świderki meksykańskie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 1/2 op
mięso mielone indycze 1/2 kg
fasola czerwona z puszki 1 op
cebula 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat
papryka czerwona 1 szt
pomidory w puszce 1 op
kukurydza w puszce 1/2 op
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Świderki meksykańskie

Kroki postępowania

1
Podsmażyć na oleju pokrojoną cebulkę, odłożyć ja na talerzyk. Na oleju podsmażyć mięso mielone z indyka, smażyć, aż mięso będzie miękkie, dodać kukurydzę odsączoną z puszki
Krok 1 - Świderki meksykańskie foto
2
Fasolkę odsączyć, opłukać, dodać do mięsa.
Krok 2 - Świderki meksykańskie foto
3
dodać pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną, pomidory z puszki, dusić warzywa, posypać przyprawami do smaku. Dodać cebulkę.
Krok 3 - Świderki meksykańskie foto
4
Makaron świderki ugotować al dente, makaron wsypać do sosu, chwilkę zostawić na ogniu,
Krok 4 - Świderki meksykańskie foto
5
nałożyć porcje na talerze i posypać natką
Krok 5 - Świderki meksykańskie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 01.12.2014 09:28
fajne danie, muszę wypróbować
Adamorek 30.11.2014 16:46
fajny obiad
Barbara777 30.11.2014 16:19
smaczne mniam!
adelajda 30.11.2014 16:05
szybko obiadek gotowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak