Ogórkowa z małosolnych

Ogórkowa z małosolnych

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki małosolne

    0,5 kg
  • marchewka

    4 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    1/2 sztuki
  • mały por

    1 sztuka
  • ziemniaki

    7 sztuk
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • liść laurowy

    1
  • ziele angielskie

    2 ziarenka
  • koperek

    pęczek
  • cytryna

  • woda

    2-3 litry
  • olej do smażenia

  • jogurt naturalny

    3 gęsty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wlewamy wodę do garnka i wrzucamy kostkę rosołową, listek laurowy i ziele angielskie.
Marchewkę, piętruszkę i seler- trzemy na grubej tarce buraczanej i wrzucamy do garnka, dodajemy drobno pokrojony por i gotujemy.
Ogórki małosolne trzemy na grubej buraczenej tarce i smażymy na patelni na małej ilości oleju.
Obrane ziemniaki kroimy w kostkę i wrzucamy do zupy.
Dodajemy podsmażone ogórki, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Zabielamy gęstym jogurtem nautarlnym i wsypujemy posiekany koperek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Beata73

13.07.2012 16:46
smaczniutka

iknkirke

17.09.2011 18:41
pycha

ziutula

01.05.2011 06:02
smacznego.....

Tahitha

01.11.2010 09:31
Lubię ogórkową :)

borgia

09.10.2010 11:31
Hi hi hi... Nie wezmę ich pod uwagę... Szkoda tylko, że sezon na małosolne się skończył. Dlaczego wcześniej tu nie zaglądałam?!!! Tak bardzo lubię ogórkową.

Koper

13.08.2010 09:15
3 pierwsze zdjęcia są moje, na 4 zdjęciu jest jakaś zupa, ale na pewno nie wg mojego przepisu (!) bo widac marchewkę pokrojoną w plasterki. Jak się dodaje zdjęcia to wypadałoby najpierw wykonac przepis!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat