Przepis i sposób przygotowania na: Kruchości miodowo-pomarańczowe
Kroki postępowania
Upieczone, przestudzone ciastka zanurzamy w syropie
mąka pszenna | 34 dag |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
oliwa | 280 ml |
cukier | 6 dag |
brandy | 140 ml |
sok z pomarańczy | 4 łyżki |
skórka pomarańczowa | 1 łyżka - otarta |
orzechy laskowe | 3 łyżki - posiekane |
cynamon Prymat | 1 łyżeczka |
miód | 4 łyżki |
cukier | 2 łyżki |
woda | 4 łyżki |
sok z cytryny | 1 łyzka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: