Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna sałatka z rzodkiewką i kiełkami
Wiosenna sałatka ma wszystko to co lubię najbardziej! Taką kompozycję składników można przygotować na co dzień - do pracy, na lunch lub na specjalne okazje - wielkanocne śniadanie.
Przepis z pewnością polubią osoby, które są na diecie wegetariańskiej.
Oliwę, musztardę, ocet i miód wymieszaj w miseczce wraz z solą i natką pietruszki, tworząc dressing do sałatki.
Nasiona słonecznika podpraż na suchej patelni.
Rzodkiewki pokrój w talarki, a jajka w ćwiartki. Przełóż je do dużej miski, dodaj szpinak, kiełki i delikatnie wymieszaj.
Dodaj przygotowany na początku dresssing i znów delikatnie wymieszaj, by jajka się nie rozpadły.
Na koniec sałatkę posyp podprażonym słonecznikiem.
Podawaj z ciemnym pieczywem.