Wiosenna sałatka z rzodkiewką i kiełkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Oto przepis na wiosenną sałatkę z rzodkiewką, jajkiem i kiełkami. Jeśli masz ochotę na lekki posiłek, to polecam ten przepis.

 

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    4 łyżki
  • Musztarda francuska Prymat

    1 łyżka
  • ocet balsamiczny

    1 łyżka
  • miód

    2 łyżki
  • sól

    1 łyżeczka
  • Natka pietruszki suszona Prymat

    1 łyżka
  • słonecznik ziarna

    50 gramów
  • rzodkiewka

    10 sztuk
  • jajka

    2 sztuki
  • szpinak baby

    100 gramów
  • kiełki

    100 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oliwę, musztardę, ocet i miód wymieszaj w miseczce wraz z solą i natką pietruszki, tworząc dressing do sałatki.

Nasiona słonecznika podpraż na suchej patelni.

Rzodkiewki pokrój w talarki, a jajka w ćwiartki. Przełóż je do dużej miski, dodaj szpinak, kiełki i delikatnie wymieszaj.

Dodaj przygotowany na początku dresssing i znów delikatnie wymieszaj, by jajka się nie rozpadły.

Na koniec sałatkę posyp podprażonym słonecznikiem.

Podawaj z ciemnym pieczywem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat