Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
oliwa
4 łyżki -
Musztarda francuska Prymat
1 łyżka -
ocet balsamiczny
1 łyżka -
miód
2 łyżki -
sól
1 łyżeczka -
Natka pietruszki suszona Prymat
1 łyżka -
słonecznik ziarna
50 gramów -
rzodkiewka
10 sztuk -
jajko
2 sztuki -
szpinak baby
100 gramów -
kiełki
100 gramów
Sposób przygotowania
Oliwę, musztardę, ocet i miód wymieszaj w miseczce wraz z solą i natką pietruszki, tworząc dressing do sałatki.
Nasiona słonecznika podpraż na suchej patelni.
Rzodkiewki pokrój w talarki, a jajka w ćwiartki. Przełóż je do dużej miski, dodaj szpinak, kiełki i delikatnie wymieszaj.
Dodaj przygotowany na początku dresssing i znów delikatnie wymieszaj, by jajka się nie rozpadły.
Na koniec sałatkę posyp podprażonym słonecznikiem.
Podawaj z ciemnym pieczywem.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się