Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna sałatka z rzodkiewką i kiełkami

5.0
(82)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Oto przepis na wiosenną sałatkę z rzodkiewką, jajkiem i kiełkami. Jeśli masz ochotę na lekki posiłek, to polecam ten przepis.

 

Składniki:

oliwa 4 łyżki
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
ocet balsamiczny 1 łyżka
miód 2 łyżki
sól 1 łyżeczka
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyżka
słonecznik ziarna 50 gramów
rzodkiewka 10 sztuk
jajko 2 sztuki
szpinak baby 100 gramów
kiełki 100 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna sałatka z rzodkiewką i kiełkami

Wiosenna sałatka ma wszystko to co lubię najbardziej! Taką kompozycję składników można przygotować na co dzień - do pracy, na lunch lub na specjalne okazje - wielkanocne śniadanie.

Przepis z pewnością polubią osoby, które są na diecie wegetariańskiej. 

Oliwę, musztardę, ocet i miód wymieszaj w miseczce wraz z solą i natką pietruszki, tworząc dressing do sałatki.

Nasiona słonecznika podpraż na suchej patelni.

Rzodkiewki pokrój w talarki, a jajka w ćwiartki. Przełóż je do dużej miski, dodaj szpinak, kiełki i delikatnie wymieszaj.

Dodaj przygotowany na początku dresssing i znów delikatnie wymieszaj, by jajka się nie rozpadły.

Na koniec sałatkę posyp podprażonym słonecznikiem.

Podawaj z ciemnym pieczywem.

Polecam też inną smaczną sałatkę - z tuńczykiem i ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak